Achter de schermen | bij Chantal Cornet Fotografie

Achter de schermen bij Chantal Cornet Fotografie: wat komt er allemaal kijken bij een fotosessie? Hoe ziet mijn dag eruit? Werk ik vanuit een studio of vanuit huis? Dit zijn zomaar wat vragen die door velen van jullie op mij afgevuurd worden.
Helemaal niet erg natuurlijk maar ik dacht ik schrijf er gewoon een blog over voor jullie. Dan hebben jullie een beetje een idee. Deze blog is de eerste in de serie achter de schermen bij Chantal Cornet Fotografie. Jullie kunnen binnenkort dus nog meer lezen over het runnen van een (fotografie) bedrijf.

In 2016 heb ik het roer omgegooid. Na flink wat jaren gewerkt te hebben voor een baas én in combinatie met mijn eigen bedrijf besloot ik dat het genoeg was.
Na bijna 2 jaar met vrijwel geen vrije tijd en weinig tijd voor sociale contacten besloot ik mijn baan op te zeggen. Zo kon ik me volledig op mijn eigen bedrijf richten. Dit is echt de beste keus geweest die ik had kunnen maken en dit had ik stiekem al veel eerder moeten doen. Zoveel vrijheid en zoveel mogelijkheden die er nu zijn om mijn bedrijf uit te breiden en nog meer mensen blij te kunnen maken met mooie beelden van hun fotosessies.

 

Chantal Cornet fotografie
Omdat ik fotografeer met natuurlijk licht ben ik vaak op locatie te vinden voor de fotosessies. De locatie van een fotosessie bespreken we altijd in overleg. Dit kan een locatie zijn waar jullie vaker komen maar het kan ook een locatie zijn waar jullie nog niet eerder zijn geweest. Voor newborn reportages kom ik bij mijn klanten thuis zodat de kleine in zijn of haar eigen omgeving kan blijven. Dit geldt ook voor zakelijke fotografie, ook dan ga ik op bezoek bij mijn klanten.

Naast dat ik dus heel veel onderweg ben,  werk ik ook veel vanuit huis om bijvoorbeeld jullie fotosessie af te ronden. Soms, als ik een andere omgeving nodig heb voor nieuwe inspiratie of om even onder de mensen te zijn, ga ik naar een strandtent, koffiebar of restaurant om daar een paar uur te werken.

Elke week ziet er dus anders uit. Elke dag ziet er anders uit maar juist dát is wat ik zo leuk vind.
Ik fotografeer voornamelijk gezinnen, newbornsessies, zwangerschapssessies en bruiloften. Daarnaast zijn er ook nog opdrachten zoals schoolfotografie, bedrijfsreportages en het fotograferen van stock beelden voor de blogs. Foto’s voor blogs zoals deze maar ook voor verschillende stock sites waar mijn foto’s te koop zijn.
Maandag is eigenlijk de enige dag in de week die er elke week redelijk het zelfde uit ziet. Meestal heb ik dan een thuis werk dag. Maken van een planning voor de komende week, mails beantwoorden die in het weekend binnen zijn gekomen, rondje social media, administratie , fotosessies afronden , bloggen etc.

Naast het fotograferen en het bewerken van alle fotosessies heb ik natuurlijk nog meer te doen gedurende de week. Alle e-mails die jullie graag beantwoordt willen zien, kennismakingsgesprekken met bruidsparen, het schrijven van blogs en content voor de website.

Ook ben ik actief op verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram , Twitter en Pinterest. Het ontwerpen van albums van de fotosessies is ook iets wat ik graag doe en wat er bij hoort. Daarnaast geef ik ook nog fotografie workshops en ga ik op zoek naar toffe nieuwe locaties voor jullie fotosessies. Wanneer het een rustigere week is, ga ik er op uit om vrij werk te maken en spreek ik regelmatig af met andere ondernemers om samen te sparren.

Vervelen hoef ik me dus zeker niet.

Dit was deel 1 in de blog serie achter de schermen bij Chantal Cornet Fotografie.
In de volgende blog ga ik hier nog even wat verder op in. Want wat komt er nog meer kijken bij het runnen van een (fotografie) bedrijf?