Citytrip | Madrid

Spontaan op een city trip en dan wel naar Madrid! Hoe heerlijk!
Reizen is iets wat ik ook heel graag doe, dat heb je misschien al wel hier gelezen.
Een van de voordelen van zzp-er zijn is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het inplannen van je afspraken en je dus je eigen tijd kunt indelen.
Wat een mazzel dat ik geen afspraken had staan op de dagen dat de meneer een congres had in Madrid.

Nu had ik natuurlijk twee opties: óf ik bleef thuis om te werken of ik ga gezellig mee, met de laptop onder mijn arm en het vooruitzicht op een flink zonnetje en heerlijke temperaturen. Jullie hoeven natuurlijk niet te raden voor welke optie ik ben gegaan.Nu ga ik dus écht nooit zonder mijn camera op vakantie en op de dagen dat de meneer moest werken ben ik lekker de stad in gegaan, in mijn eentje en heb lekker gefotografeerd, boeken gelezen, nieuwe plannen gemaakt en wat werk gedaan op ons balkon bij het appartement. Dit is ook weer zoiets wat ik eerder nog zou doen of überhaupt zou durven, in mijn eentje in een vreemd land de straat op. Dus dit was toch wel weer even een kleine overwinning en ik vond het stiekem dus echt heel erg leuk!

En natuurlijk neem ik jullie ook even mee Madrid in, ga je mee?

Wij logeerden tijdens ons verblijf in Madrid bij Eric Vökel Atocha Suites.
Dit is een appartementen complex waar je een compleet ingericht appartement kunt boeken en je je tussen de locale bevind die hier gewoon wonen. Je hebt dus gewoon je eigen appartement, super leuk!

Je vind ook een complex van Eric Vökel in het centrum van Madrid maar in verband met het congres, werd het het complex in de wijk Atocha.

Juist omdat ik hier ook twee dagen  overdag alleen zou zitten kozen we voor een appartement mét een terras.
Zo kon ik lekker mijn gang gaan, had ik een keuken met koelkast, vaatwasser en zelfs een wasmachine. En een super lekker terras met een heerlijk liggend, tafel en stoeltjes.

Echt wel een prima oplossing maar wanneer je echt graag de stad wilt verkennen raad ik je aan om iets dichterbij het centrum een accommodatie te reserveren.

Adres: Eric Vökel Atocha Suites , Calle de vizcaja 9, Madrid.
Winkelen en eten in Madrid
Madrid voelde voor mij een beetje aan als Amsterdam, groot, veel mensen, heel veel musea, steegjes, straatje, restaurants, koffietentjes en ook hier vind je de grote en bekende winkelketens en kleine boetiekjes en leuke winkeltjes.
Je kunt je hier echt meer dan prima een paar dagen vermaken! en kijk eens even naar de kleurtjes van die gebouwen ook weer hier, zo leuk! Ik hou van pastel! In Valencia heb je ook zulke gebouwen, ook een aanrader!
 
Park del Retiro
Het prachtige park del Retiro vind je aan de rand van de stad. Echt een aanrader om even naar toe te gaan. Zeker wanneer je wat langer de tijd hebt om de stad te ontdekken is het echt een mooi park. Wij waren er eind oktober en het was echt heerlijk om even door het park te wandelen. De herfst deed zijn intrede en terwijl het in nederland echt al wel weer koud werd, liep ik daar lekker in een t-shirt door het park. De zon in mijn gezicht, een zacht briesje , heerlijk!
In dit park vind je een aantal terrassen waar je even koffie kunt drinken, je vind er bankjes om even uit te rusten of iets te eten en natuurlijk het Palacio de Christal.
Wat een mooi gebouw is dit! Als fotograaf wilde ik natuurlijk eigenlijk meteen een fotosessie doen.
Dus lieve mensen als jullie nog eens naar Madrid gaan, een loveshoot op vakantie is ook heel leuk en vergeet dan vooral niet om mij eventjes een berichtje te sturen voor de mogelijkheden. Zou ik superleuk vinden!
Stedentrip Madrid Chantal Cornet Fotografie
Stedentrip Madrid Chantal Cornet Fotografie
Meer over onze trip en de verschillende wijken die we hebben bezocht kun je lezen op mijn andere website waar ik schrijf over fotografie én reizen. Klik even hier om naar de blog over Madrid te gaan.
Ik ben heel benieuwd of jullie al eens in Madrid zijn geweest? Of ben je misschien van plan om te gaan? In ieder geval alvast heel veel plezier.