Portretfotografie van kinderen

Tijdens een sessie familiefotografie probeer ik ook altijd om naast de gezamenlijke foto’s, ook van iedereen afzonderlijk portretfoto’s te maken.
Gewoon fijn om te hebben voor nu en voor later.
Nu werkt portretfotografie van kinderen wel net eventjes iets anders dan bij een volwassene. Hoe ik dat doe en welke tips ik voor jullie heb daarover lees je in deze blog.

Kinderfotografie op locatie in het bos
Say cheese… of toch niet?
Wat ik vooral belangrijk vind is dat de kindjes echt lachen en niet een gemaakte cheese lach.
Sommige kinderen vinden het hartstikke leuk en lachen al snel vanzelf. Maar soms heeft het gewoon net eventjes iets meer tijd nodig. En dat is echt helemaal niet erg. Vaak vraag ik de ouders om desnoods spelenderwijs eventjes te helpen hun kind aan het lachen te maken, even gekke bekken trekken achter mij, even kietelen, verstoppertje spelen etc. Als ouders ken je je kind natuurlijk het beste en weet je wat ze wel en niet leuk vinden.
We gaan dan ook niets pushen of forceren maar laten de kids gewoon eventjes wennen.

Kinderfotografie op locatie in het bos

Er zijn kinderen bij die het stiekem toch een beetje eng om op de foto te gaan, daarom maken we altijd eerst wat andere foto’s. Eerst gezellig met de hele familie of alleen papa en mama en dan willen ze vaak toch ook wel. Soms laat ik ze me eventjes helpen: denk je dat we papa of mama  aan het lachen kunnen maken? Of willen ze wel eerst eventjes samen met een van de ouders of een ouder broertje of zusje.

kinderfotografie op locatie , fotosessie in het bos, fotograaf noordwijkerhout

Grapjes en gek doen
En wat dacht je van deze kleine man? We maakten de foto’s in het bos. Hij had een nep paas ei waar hij mee aan het spelen was en ineens besloot hij om er even bij te gaan liggen en een konijntje na te doen.  Omdat dit mannetje mij al vaker aan het werk heeft gezien en mij kent kon ik deze foto maken. Dit was dus gewoon een leuk spontaan moment tussendoor.

kinderfotografie op locatie , fotosessie in het bos, fotograaf noordwijkerhout

Bij het fotograferen van kinderen gaat het er vooral om dat ze oprecht plezier kunnen hebben, dat ze zichzelf kunnen zijn. Zo krijgen we de meest spontane en leuke foto’s van kinderen.

Kinderfotografie op locatie

Een stukje wandelen op de foto locatie aan de hand van papa en mama helpt vaak ook wel om de wat kleinere kindjes op de foto te kunnen zetten. Het is vooral belangrijk dat het vooral leuk blijft.

Familiefotografie op locatie in het bos samen met papa en mamafamiliefotoshoot, fotoshoot op locatie, fotosessie noordwijk

Newborn Lifestyle fotosessies
Wanneer we een newborn lifestyle fotografie sessie hebben, ben ik bij jullie thuis. Wanneer jullie kleintje een ouder broertje of zusje heeft vergeten we ook hen niet tijdens de fotosessie. Ook zij krijgen de aandacht en mogen op de foto, ze kunnen me hun kamer laten zien, mogen natuurlijk even met papa en mama op de foto en misschien mogen ze zelfs wel eventjes op het grote bed van papa en mama voor een foto.

portretfotografie, kinderfotografie

Meer tips?
Ben je benieuwd naar meer informatie en de meeste gestelde vragen over een fotosessie? Daarover heb ik eerder al een leuke blog geschreven. Die kun je hier vinden. Meer informatie over de verschillende fotosessies vind je hier. Wil je meer zien van mijn werk? dat kan hier.

Ook een fotosessie reserveren?
Heb jij al eens foto’s van de kinderen laten maken? Boek gezellig een leuke fotosessie met het hele gezin en we vergeten ook de portretfotografe van de kinderen niet.

Heb je na het lezen van deze blog toch nog een vraag of wil je graag jullie fotosessie met de kinderen reserveren?
Neem dan even contact met me op via info@chantalcornet.nl of stuur me een berichtje via het contactformulier hier op de website.