Canada 2018 | Vancouver & Granville Island

Dit stond echt al jaren op de wishlist van reizen die we graag wilden maken. Waarbij er ook steeds iets anders tussendoor kwam ( huis te koop, nieuwe woning, verbouwen, verhuizen, werk) maar eindelijk was het zo ver. We hadden vakantie. En wat voor een! Een rondreis maken door het westen van Canada!
Na een vlucht van ruim negen uur waar ik toch wel tegen op zag (want vliegen vind ik nog steeds echt wel een dingetje) landden we veilig in Vancouver. Direct zagen we al Canadese vlaggen, bergen en de zon scheen ook gewoon. Ik kon het gewoon echt niet geloven, na al die jaren op de bucketlist was ik er nu gewoon écht!  De jetlag was echter ook. Dus eerst maar even slapen en vervolgens heel vroeg wakker door de jetlag. Geeft niets, waren we mooi op tijd voor een zondag in Vancouver. Heerlijk ontbeten met pancakes met verse aardbeitjes, koffietje erbij en klaar voor onze eerste dag in Vancouver. Let’s go!

Vancouver - Chantal Cornet Fotografie
Ons hotel aan het begin van de reis was vlakbij Coal Harbour en we vanaf daar konden we ook direct langs het water en de Seawall lopen. Superleuk want er lagen watervliegtuigjes. Het was echt nog heel vroeg en het was dan ook nog niet echt licht én we waren zo ongeveer de enige. Echt een aanrader trouwens om daar heen te gaan wanneer je in Vancouver bent!
Daarna was de wijk gastown aan de beurt met alle toeristische hotspots natuurlijk; de stoomklok, gassy Jack, leuke straatjes en de dominion building.  Vervolgens liepen we door langs Coal Harbour, over de seawall naar Stanley Park en het is allemaal even leuk!

Granville Island Chantal Cornet Fotografie
Aan het einde van onze reis hadden we ook nog ruim 1,5 dag  in Vancouver en ik wilde graag nog eventjes kijken op Granville Island. Hartstikke leuk om te doen.
Je kunt met een klein bootje in een paar minuten naar de overkant.  Lekker even wandelen en heerlijk eten in de overdekte markt of gewoon buiten aan het water in het zonnetje.
Het was echt onwijs lekker weer toen wij er waren en het was super gezellig! We namen het bootje terug de andere kant op en liepen vanaf daar weer terug.
Zo zie je meteen weer een ander deel van de stad en geloof me, je kunt hier rond blijven lopen!

Vancouver - Chantal Cornet Fotografie
Er is zoveel te zien en te doen in en rondom Vancouver! We hebben echt heel veel gedaan en gezien maar niet alles dus dat bewaren we gewoon voor de volgende keer. Ik vond Vancouver echt een onwijs leuke stad, heel veel restaurants, leuke winkels, koffietentjes, bezienswaardigheden , veel groen, parken echt aan aanrader. Ik weet zeker dat dit niet de laatste keer was dat wij hier zijn geweest. Al is het alleen maar voor nog een keertje met het bootje naar de overkant, Fish & Chips eten op Granville Island of eindeloos koffietjes drinken in de stad zelf. Vermaken kun je je hier zeker weten.

Yaletown Granville Vancouver Canada - Chantal Cornet fotografie

Natuurlijk hebben we meer gezien dan alleen Vancouver, waar onze reis van start ging en waar we de laatste 2 dagen waren voor we weer terug vlogen naar Nederland.
Meer verhalen en foto’s van onze rondreis komen binnenkort natuurlijk ook voor jullie online.