Familiefotografie Bas & Nicole

Dat de herfst een van mijn favoriete seizoenen is , is jullie wellicht niet ontgaan.
Het zachte licht, de blaadjes die verkleuren, de zonnige herfstdagen die we vaak nog hebben. Ideaal weer voor fijne fotosessies op een mooie locatie met lieve mensen. Ook deze sessie familiefotografie was er weer een voor in de boekjes. Wat was het heerlijk weer en wat een fijn gezin om te mogen fotograferen. 

Gezinsfotografie in de herfstWanneer ik een gezin voor het eerst ontmoet tijdens een fotosessie kijk ik altijd eventjes naar hoe het gezin is. Welke benadering ik kan gebruiken om iedereen op zijn gemak te stellen om er een leuke fotosessie van te maken. De leeftijd van de kinderen heeft hier natuurlijk ook alles mee te maken,
Heel veel van mijn fotosessies zijn vaak met gezinnen met wat jongere kindjes. Deze keer had ik drie leuke kids, in de basisschoolleeftijd, samen met hun ouders voor de lens. Het is zo leuk om te zien dat je met kinderen in deze leeftijd hele andere gesprekken hebt tijdens de fotosessie.

fotoshoot lisse in het bos

Tijdens een fotosessie begin ik eigenlijk altijd met foto’s van het gezin. Zo kan iedereen eventjes wennen aan mij, aan de camera en vaak komen de kids dan vanzelf wel los.
Lekker even wandelen over een mooi paadje, grapjes maken met je broer en zus en vervolgens gaan we op zoek naar dennenappels, mooie gekleurde bladeren en zet ik de verschillende combinaties op de foto: De kids gezellig samen, de kids met papa, de kids met mama, de meiden samen, de mannen samen en papa & mama samen worden natuurlijk ook niet vergeten.
We hebben ook enorm gelachen, gekke bekken, lekker gek doen, heen en weer rennen en hard ook! Op zoek naar dennenappels, zo leuk! 

Het was dan ook weer een geslaagde fotosessie en wat waren ze blij met de beelden en het mooie boekje na afloop. Zo leuk wanneer je dan een fijne mail ontvangt waarin ze laten weten dat het zo leuk vonden en er zo blij mee zijn. Dat is toch wel waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe. 

herfst fotoshoot in het bos fotoshoot Sassenheim in het bosfotoshoot lisse in het bosFamiliefotografie noordwijk

Lijkt het jullie ook leuk om een fotosessie te doen samen met jullie gezin? Voor meer informatie over de verschillende fotosessies klik je even hier. Je kunt natuurlijk ook altijd even een mailtje sturen naar info@chantalcornet.nl voor meer informatie en om te vragen of ik nog een plekje voor jullie beschikbaar heb.